Montage handleiding

1. MONTAGE VAN HET DRAAGSYSTEEM :
Open de doos en leg alle onderdelen overzichtelijk. Verwijder voorzichtig de folie rond het frame van het draagsysteem.

Draai de 2 bouten van het scharnier rechtsboven los d.m.v. dopsleutel nr. 13.

Neem adapter A en plaats deze op het scharnier rechtsboven en bevestig met bijgeleverde bouten M8 – 70 mm binnenzeskantbout met veerring. Plaats de afwerkdopjes in de binnenzeskantbout wanneer deze na plaatsing van het draagsysteem correct staat en aangedraaid is.
Verwijder stootblok links onderaan de bumper d.m.v inbussleutel nr. 6.

Neem een rechte lat en verbind de linkerzijde van het rond gat bovenaan met de linkerzijde van het gat onderaan. Teken dit af met een stift. Doe hetzelfde met de rechterzijde van de gaten. Zaag het gedeelte tussen het bovenste ronde gat en het onderste gat weg op de afgetekende lijnen.

Plaats de sjabloon op zodanige wijze dat de reeds zichtbare gaten overeenkomen met de sjabloon.

Boor twee gaten met diameter 20 mm op de aangeduide plaatsen.

Verwijder de 2 bouten van het scharnier met dopsleutel nr. 13. Deze kunnen gerust naar beneden vallen en daar weggenomen worden.

Plaats adapter B in de vrijgekomen ruimte. Dit kan door de adapter in de uitsparing te kantelen.

Bevestig met de bijgeleverde bouten M8 – 40 mm binnenzeskantbout met veerring.

Neem een rechte lat en plaats deze aan de buitenzijde van de bovenste en onderste adapter en zorg dat deze beide in een rechte lijn staan.
Herhaal deze handelingen aan de linkerzijde en plaats daar op dezelfde wijze adapter C.

Adapter C is aan de bevestigingspunten voorzien van sleufgaten. Hierdoor kan de adapter naar links of rechts geschoven worden. Alzo kan de optimale positie gekozen worden door het sluiten van het draagsysteem Van ‘n Bike. Wanneer de sluiting optimaal is kunnen de bevestigingsbouten aangedraaid worden door gebruik te maken van de bouten met bijgeleverde kartelringen en sluitringen.
Bevestig het draagsysteem met de bijgeleverde scharnierassen aan de adapters A en B. Bevestig de bijgeleverde borgpennen onderaan in de scharnierassen.

Zorg dat adapter B (rechts onderaan) het frame ook ondersteunt. Als dit niet het geval is dient de adapter iets losser gedraaid te worden en omhoog geschoven te worden zodat deze adapter het frame ook ondersteunt.
Monteer de gasveer rechtsboven aan de voorziene hechtingspunten tussen adapter A en het frame van het draagsysteem.

Monteer de gasveer met het dikke gedeelte aan de zijde van het frame en de dunne zijde aan de kant van het vaste scharnier. Aan deze laatste zijde is een snelkoppeling voorzien om nadien, bij het eventueel verwijderen van het draagsysteem, op gemakkelijke wijze de gasveer te ontkoppelen.

2. ELEKTRICITEIT
Plaats in het onderste boorgat van 20 mm aan de rechterzijde van de bumper de rubberen doorsteekring.

Steek de elektriciteitsdraad met de zijde zonder stekker door deze rubberen doorsteekring en begeleid de draad achter de bumper naar de voorziene stekker van de trekhaakinstallatie.

Monteer de bijgeleverde stekker aan dit uiteinde van de draad volgens bijgeleverd schema.

Monteer de bijgeleverde klem onderaan aan de achterzijde van het draagsysteem d.m.v. 2 schroeven. De gaten voor deze twee schroeven zijn voorzien in het frame van het draagsysteem.

Bevestig de contrastekker in de klem aan de onderzijde achteraan het frame van het draagsysteem, zodat de stekker er vast in zit en er terug uit kan genomen worden voor koppeling aan de stekker van uw fietsdrager.

3. AFWERKING
Plaats de 3 kunststof afsluitringen op het overige boorgat rechts onder (t.h.v. adapter B) en de 2 boorgaten links onder (t.h.v. adapter C).

Bevestig de bijgeleverde kogelbout en draai de bijgeleverde bouten strak aan.

Controleer nogmaals de montage en kijk alle bevestigingen na.

Uw draagsysteem Van ‘n Bike is nu klaar voor gebruik.

PLAATS STEEDS DE DRAAIKNOP (STERKNOP) OP DE VOORZIENE PLAATS EN DRAAI DEZE VAST ALVORENS TE RIJDEN!

INDIEN HET DRAAGSYSTEEM BEVESTIGD IS OP UW VOERTUIG, NOOIT DE RECHTER ACHTERDEUR VERDER OPENEN DAN 90° OM SCHADE AAN UW VOERTUIG TE VOORKOMEN!

Aansluitschema 7-polige stekker

Aansluitschema 13-polige stekker JEAGER